Nya ateljén

Äntligen är det dags att inreda den nya ateljén i mitt nya hus. Det här har jag drömt om i 6 år sedan vi tog första steget i vår flytt till Sälen. Nu har jag en ateljé där jag kan ha en skön enkelhet och frihet när jag skapar mina textila alster och produkter.

Väggarna är målade med äggoljetempera från Ovolin– en varmvit vacker och lugn färg, som blir perfekt fond för min lek med färger och former. Listerna är målade ljust grå i en vacker linoljefärg som försiktigt bryter av.

Efter 20 år som egenföretagare har jag bestämt mig för att sortera bort saker som inte längre fyller sin funktion. Jag gillar att byta miljöer och älskar att hitta smarta lösningar på en begränsad yta. Att ha ordning på sina saker är underbart när man är mitt uppe i designtider.

Ute ligger snön och vackert inbäddar allt i sin väg. Häromdagen hade vi fint besök av en älgko och hennes kalv. De lade sig bara några meter utanför altanen. I ärlighetens namn fick jag inte mycket gjort mer än att dricka kaffe, sortera garn- och tygprover från soffan samtidigt som älgarna gottade sig i solen. Man kan ju inte missa tillfället att vara nära naturen, eller hur!?!

Jag hoppas du har fina dagar och hinner sy spännande ting.

/Annette