Symönster SIGRID klänning – i en ny variant

detalj, sigrid, klänning, helena, orange, sy, mönster
sigrid, klänning, helena, orange, sy, mönster
Symönster SIGRID. Uppsydd i en skön och avslappnad variant med snedremsa i halsringning och ärmhål. Modellen är storlek 44 och dockan i stl. 36.

Så fin klänningen blev!

Nu har jag sytt klart en variant av symönstret SIGRID klänning i det vävda tyget HELENA orange. Modellen Sigrid är en mycket uppskattad klänningsmodell av mina sömnadsmönster. Och många av mina kunder frågar efter detta symönster på mässorna.

Just på den här klänningen, förändrade jag modellen lite grann genom att INTE sy insnitten framtill i midjan. Baktill sydde jag endast två av fyra insnitt för formens skull. På så sätt kommer klänningen att sitta fint på personen som jag sytt till. Dessutom får modellen ett luftigt intryck och blir förhoppningsvis bli uppskattad under många varma och soliga dagar.

Proffstips

I mönstret har jag konstruerat en hel infodring för halsringning och ärmhål. Men när jag syr beställningar så gör jag det lilla extra detaljarbetet med en skuren snedremsa av tyget istället. Snedremsan i detta stormönstrade tyg har jag klippt 5cm bred och sedan strukit dubbel. Härefter syr jag fast den direkt över tygets råa kant med en fin stickning (raksöm) nära kanten. Resultatet blir proffsigt och ger modellen en riktigt fin detalj att njuta av.

 Symönster

I Sigrid klänningsmönster ingår stl. 36-52. Mitt tips är att mäta kroppsmåtten och sedan gå efter mönstrets plaggmått för att bestämma storlek. Många personer gör felet att de väljer samma storlek i sömnadsmönster som de köper i butik. Dessvärre är det helt olika grundmönster som oftast används och varje företag har sitt eget grundmönster och konstruerar sina modeller utifrån företagets modellpolicy. Därför måste man mäta sig noga inför varje modell som man vill sy.

Vävt bomullstyg

HELENA orange  är ett vävt bomullstyg. Mina vävda tyger trycks ÖKOTEX och kan med fördel tvättas i 60 grader. Då befästs den reaktiva färgen ännu bättre och tyget behåller sina vackra färger.

logga, annette, kreatör, signaturPS. Glöm nu inte att tagga dina alster när du syr något. Du hittar mina taggar här nedanför.

#annettephilipdesign

@annettephilipdesign